Sitfa

Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

Overdracht aan het Nationaal Archief

           9 februari 2018

 

Op 9 februari is het archief van de Sitfa overgedragen aan het Nationaal Archief.

 

Vanaf deze datum kan iedereen in of bij het Nationaal Archief terecht om onderzoek te doen naar de motivatie en de achtergronden van de familieleden die destijds het besluit hebben genomen naar Nederlands-Indië te vertrekken en daar te investeren in thee- en kinaondernemingen.

 

 

Met de bewaarovereenkomst, waarmee het Nationaal Archief de aanwinst van het grote en historisch rijke archief van de familiestichting verwerft, wordt een bijdrage geleverd aan het cultureel erfgoed van Nederland en Indonesië.

Toespraak door voorzitter Gijs de Waal voorafgaand aan het tekenmoment vindt u HIER.

 

Toespraak over de collectievorming door Karel van der Hucht vindt u HIER.

 

 

Bestuursleden en hun gasten (vnl. oud-bestuursleden en adviseur Tom van den Berge) genoten aan het einde van de dag van een diner in restaurant Garuda.

Norbert van den Berg haalde tijdens het diner herinneringen op aan de eerste tijd met Karel en hun reis naar Indonesië. Hij vertelde hoe de eerste publicaties tot stand kwamen, zoals het 'Groene Boekje' en het prachtige fotoboek "Het album voor Mientje". Ook zijn contact met Hella Haasse maakte dat onze stichting steeds breder bekend raakte.

Op de feestelijke bijeenkomst is de bewaarovereenkomst getekend door de rijksarchivaris Marens Engelhard en Sitfa-voorzitter Gijs de Waal.

De twee nestors van de Stichting:

Norbert van den Berg (l) en Karel van der Hucht (r).

© 2022 - Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.

De rechten van het tentoongestelde materiaal op deze website berusten bij de Stichting of de betreffende maker van de foto's en beelden.